Nybörjarguide för betting på trav

Det finns en hel del i Sverige som ser trav som någonting nästintill heligt. Grunden till deras travintresse ligger i samspelet mellan människa och häst, en fascination av att åka riket runt till landets alla banor och att helt enkelt vara en del av den svenska folkrörelse som trav har utvecklats till genom åren. Det är dock ingen hemlighet att många utomstående – och stora delar av dem som är del av rörelsen – ser betting som en given komponent i sitt travintresse.

Att spela på trav är en tradition på den svenska spelmarknaden som sannolikt är starkare än betting på någon annan sport. Är du ny i gamet är det dock lätt att känna sig aningen vilse, så för att underlätta har vi sammanställt en del grundläggande tips – både för betting generellt, och för betting specifikt på trav.

Att spela ansvarsfullt gör betting roligare

Spel på odds och dylikt kan skilja sig åt en hel del beroende på vilken sport det är du bettar på, men i grund och botten är principen alltid densamma. Oavsett om du vill spela på fotboll, spela på e-sport eller spela på trav, så går det ut på att satsa pengar på att ett möjligt utfall ska inträffa. Eftersom ingen av oss kan se in i framtiden finns det naturligtvis en risk att du förlorar pengarna du satsar. Med det i åtanke är ansvarsfullt spelande en av de allra viktigaste aspekterna för nybörjaren på spelmarknaden.

Det finns en hel del simpla hjälpmedel som kan se till att du inte utvecklar ett ohälsosamt spelbeteende eller hamnar i en ekonomisk knipa på grund av dina spelvanor. Först och främst kan det vara vettigt att sätta upp några regler för sig själv. Riktlinjerna du skapar dig kan se ut på många olika sätt, men överväg att inkludera saker som att enbart spela en viss tid i sträck och för en begränsad summa.

spela på trav

Skulle det vara så att du känner att du trots allt är på väg att förlora kontrollen över ditt spelande så finns det verktyg som exempelvis Spelpaus. Spelpaus gör att du kan pausa dig från allt spelande på den svenska marknaden, men för att det ska ha någon effekt gäller det alltså att du håller dig till spelsajter som har fått svensk licens av Spelinspektionen.

Spelar du ansvarsfullt och slipper oroa dig för varje krona som står på spel så kommer du att uppskatta betting betydligt mycket mer än om du inte känner att du har kontroll över ditt spelande.

Mycket att hålla reda på inför varje lopp

Det finns några saker som gör det unikt att spela på trav i jämförelse med odds på många andra idrotter. När det kommer till trav måste du till exempel ta hänsyn till både kusk och häst istället för en enskild utövare, och det kan vara svårt att hålla reda på all nödvändig information eftersom det körs så otroligt många lopp i Sverige. Det är inte alltid lätt att komma ihåg vilken häst och kusk som tenderar att göra bra ifrån sig på specifika banor och i olika sorters väder, med tanke på att det körs över 8 000 lopp varje år.

Till vilken grad du väljer att göra efterforskningar innan du placerar dina spel väljer du helt själv, men med små medel kan du förbättra dina resultat avsevärt. Det finns gott om statistik tillgänglig över hur vinstrika specifika kuskar och hästar är, och bara genom att titta på den informationen kan mycket vara vunnet.

Som nybörjare kan det också vara en god idé att haka på någon annans spel för att få ett grepp om hur det hela går till. Det finns många experter m.m. som knåpar ihop kuponger som man kan ta del av.

Blir du en vinnare så kan vi här på bettingfrossa ge dig lite tips på vad du kan göra med dina pengar.

Bertil