Bonuskoder på betting

När det är dags att välja ett nytt casino att spela på ska du först kolla upp vad för slags bonus de erbjuder. Du bör även läsa igenom reglerna för bonusen för att se om det är en rättvis bonus med bra villkor.

Bonuskoder på betting

Oftast är en bonus automatisk eller att du behöver bocka i att du vill ta del av bonusen vid insättning. Det finns även spelbolag som lägger till bonuskoder till sina bonusar. Ofta är det på grund av att de har många olika bonusar att erbjuda.

Du brukar kunna hitta information om bonuskoder under ”promotions” eller kampanjer på spelbolagets hemsida. Skriv sedan in bonuskoden i samband med en insättning så kommer den att krediteras till ditt konto så fort insättningen går igenom. Processen brukar se likadan ut hos alla spelbolag som erbjuder betting

Skulle du få problem med en bonuskod vid insättning är det viktigt att du tar kontakt med deras kundtjänst på direkten. Väljer du att börja spela innan problemet är löst kan du gå miste om bonusen.

Vilka bonusar finns det?

En oddsbonus kan skilja sig åt beroende på vilket spelbolag du väljer att spela hos. Hos bonuskoder.online kan du hitta flera spelbolag på nätet som erbjuder olika typer av bonuskoder. 

Den absolut vanligaste bonusen är en insättningsbonus där du får en procent upp till en viss summa på din insättning. En bonus kan se ut som följande: 200 % upp till 500 kronor. Det betyder att maxbonusen som du kan ta del av är 500 kronor. Gör du en insättning på 250 kronor får du 500 kronor i bonus, totalt 750 kronor att spela för.

Andra bonusar som är vanliga är bland annat ett freebet för en specifik summa. Då kan du lägga ett singel- eller multispel och skulle du förlora spelet så har du inte förlorat några av dina egna pengar. Freebet kommer alltid med en regel att oddset på spelet som du lägger måste överstiga ett specifikt odds, ofta är det 1,80 eller 2,00. Du hittar mer information om det i reglerna för bonusen.

Utländska aktörer har ibland restriktioner på sina bonusar

Väljer du att spela på en oddssida med en licens utanför Sverige kan de hända att de har restriktioner på sin bonus. En del erbjuder exempelvis inte bonusar till spelare som är bosatta i Sverige. Var riktigt noga med att läsa igenom reglerna för bonusen och även allmänna regler och villkor om du väljer att spela på en sådan bettingsida.

Spelar du på en oddssida med licens utanför EU/EES behöver du betala skatt i Sverige på vinster. Dock endast de vinster som du gör ett uttag på.

Omsättningskrav och regler

Nu för tiden kommer i stort sätt alla bonusar med omsättningskrav till skillnad mot hur det såg ut under 2010-talet. Tar du emot en oddsbonus så kommer du behöva omsätta bonussumman och ibland även insättningssumman x antal gånger innan du får göra uttag på vinst. Det kan vara allt från 3-15 gånger beroende på vilken oddssida du väljer att spela på.

För att det ska gynna dig som spelar så ska du försöka hitta bonusar med låga omsättningskrav. Ju lägre desto bättre eftersom de blir lättare att omsätta.

Sture